SMYKKEKURSUS | GULDSMEDENS TEKNIKKER 2 | 02.06-04.06.2023

På kurset arbejdes der i ædelmetaller med forskelligt værktøj som skinnetang, ringbukker og slibeskiver og der lægges stor vægt på at forklare hvordan du bruger værktøjet optimalt og får det bedste resultat. På kurset får du en grundlæggende forståelse for guldsmedeteknikker, hvorfor man gør tingene på en bestemt måde og hvordan man undgår at lave tidskrævende fejl. Undervisningen er sammensat af både teori og praktiske øvelser, og der er altid hjælp at hente ved vores kyndige underviser.

2.640,00 kr.

12 på lager

Beskrivelse

På dette kursus giver vi dig en forståelse for nogle guldsmedens teknikker, hvordan man forebygger fejl og bruger guldsmedens værktøj optimalt. Der undervises i og udføres 2 opgaver som begge er med til at dygtiggøre dig i de grundlæggende teknikker. Hvis der er tid finder Jørgen flere opgaver, som man kan øve teknikkerne på.

Opgave 1 – ringskinne
Vi arbejder på at give en ringskinne den perfekte form, enten ved brug af skinnetang eller ringbukker, så du ikke skal bruge for meget tid på at efterbearbejde den.
Dette gøres ved at lave skinnen for lang, så man efterfølgende kan save det det stykke af som ikke er jævnt og derved får en flot, jævn rund form på ringen.
Ringskinnen sættes derefter sammen med en halvkugle, dem der har deltaget i grundlæggende forståelse for guldsmedens teknikker 1 har fremstillet halvkuglen på det kursus.

Opgave 2 – rondel
Vi fremstiller en rondel, som vi øver vores smergel- slibe- og polerteknikker på. Det er vigtigt at have en forståelse af hvorfor tingene skal gøres i en bestemt rækkefølge og på en bestemt måde for at få det bedste finish til dine smykker.

Kurset er noget for dig hvis du

  • Vil have en grundig forståelse for guldsmedens teknikker
  • Gerne vil arbejde med smykkefremstilling
  • Vil nørde med teknikker så du altid får det bedste resultat

Deltagerforudsætning
Der kræves ingen faglige forudsætninger for at deltage i kurset, det er dog helt klart en fordel at have deltaget i ”grundlæggende forståelse for guldsmedens teknikker 1”. Er du under 18 år er der visse maskiner og teknikker du ikke må benytte.

Datoer
Fredag den 02.06.2023 kl. 14.00 - 21.30. Vi mødes i kursistkøkkenet i hovedhuset.
Lørdag den 03.06.2023 kl. 09.00 - 17.30.
Søndag den 04.06.2023 kl. 09.00 - 16.00. Afslutning med fælles udstilling og kaffe kl. 15.00 i kursistkøkkenet.

Generelt
Prisen er inklusive værktøj (ikke bor og fræsere) og fællesmaterialer som slaglod, savklinger, smergelpapir, lim og fluss. Det er tilladt at medbringe egne materialer og der er mulighed for at købe materialer du får brug for undervejs i kurset i vores butik i Ravsted >>

Værkstedet
Værkstedet hvor de praktiske opgaver bliver udført, er indrettet i et stort lyst lokale med hyggelig atmosfære, som indbyder til kreativ udveksling deltagerne imellem. Arbejdspladserne er alle udstyret med det nødvendige værktøj og maskiner. Hver deltager får sin egen faste arbejdsplads, så skulle et smykke ikke blive helt færdigt kan man lade det ligge til dagen efter. Det er tilladt at arbejde videre i værkstedet på egen hånd efter endt undervisning, hvilket ofte fører til hyggelige aftener og ide udveksling mellem kursisterne.

Praktisk information

Kurserne bliver gennemført med minimum 7 deltagere og vi forbeholder os ret til at aflyse kurser, hvis dette bliver nødvendigt pga. manglende interesse eller sygdom af underviser.

Ca. 14 dage før kursets start vil du få tilsendt informationsbrev og deltagerliste.

Afmelding eller udeblivelse

Hvis du er nødt til at melde afbud til et kursus, beder vi dig give os besked snarest muligt. Ved framelding senere end 14 dage før kursusopstart, refunderes kursusbeløbet ikke. Det gælder også ved sygdom.

Meldes der afbud tidligere end de 14 dage refunderes 75% af kursusbeløbet.

Spørgsmål til et kursus eller din kursustilmelding er du altid velkommen med.
Send en e-mail til hg@smykkekursus.dk eller ring på nummer +45 7464 7628 mandag-fredag mellem kl. 08.15 – 16.00

Vagttelefon
Under dit kursus ophold i Ravsted kan du træffe en medarbejder på følgende telefonnummer +45 30 57 84 23

Mød din underviser

Din underviser er Jørgen Meincke
Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0