SMYKKETEKNIK 3 | 10.06 – 12.06.2024

På dette kursus bygger vi videre på teknikkerne fra grundlæggende smykketeknik 1 og 2. Du vil lære at arbejde med forskellige teknikker og metaller, samtidig med at du trin for trin gennemgår designprocessen fra inspiration og idéer til skitser og modeller og videre til at skabe et færdigt smykke i ædelmetal.

2.640,00 kr.

8 på lager

Beskrivelse

På kurset vil du få et indblik i guldsmedehåndværket. Vi dækker forskellige loddeteknikker, herunder lodning af hule emner, lag-på-lag-lodning og lodning af forskellige metaller. Du vil lære forskellige teknikker til at dekorere og strukturere overflader, herunder anvendelse af punsler, stempler og fræsere. Vi vil fremstille ringe, armbånd, vedhæng og brocher og arbejder primært med 925S sølv, men vi kombinerer det også med andre metaller som kobber, bronze og messing.

Kurset består af en kombination af teori, demonstrations af teknikker og praktiske øvelser, så du får mulighed for at afprøve alt. Du vil lære om udvidet save, fil, formning og loddeteknik - færdigheder, der er essentielle i guldsmede- og smykkedesignbranchen. Gennem kurset vil vi gå igennem de forskellige trin i designprocessen, lige fra inspiration til det færdige smykke, så du kan omsætte dine idéer til unikke produkter. Vi vil arbejde med velkendte metaller som 925S sølv, kobber, bronze og messing, men også udforske de såkaldte "nye metaller" som Argentium925 og titan, så du får en bred forståelse af, hvordan og hvor disse metaller kan anvendes.

Kursusindhold:

  • Udvidet save, fil, formning og loddeteknik
  • Smykkedesign: De forskellige trin i designprocessen
  • Argentium: Fusing, lodning, hærdning og overfladebehandling
  • Titan: Farvning med flamme og varme samt kolde samleteknikker, herunder nitning

Kurset er noget for dig hvis du

  • Har planer om at finde en læreplads eller søge ind på en uddannelse inden for guldsmedefaget eller smykkedesign
  • Vil gøre dig selvstændig med smykkedesign eller smykkefremstilling
  • Har kendskab til smykkefremstilling og vil udvide din horisont og lære nyt

Deltagerforudsætning
For at deltage i kurset skal du have gennemført grundlæggende smykketeknik 1 og 2 eller have tilsvarende forudsætninger som beskrevet i grundlæggende smykketeknik 1 og 2. Bemærk, at hvis du er under 18 år, er der visse maskiner og teknikker, som du ikke må benytte.

Datoer:
Mandag den 10. juni kl. 14.00 - 21.30. Vi mødes i kursistkøkkenet i hovedhuset.
Tirsdag den 11. juni kl. 09.00 - 17.30
Onsdag den 12. juni kl. 09.00 - 16.00. Afslutning med fælles udstilling og kaffe kl. 15.00 i kursistkøkkenet.

Generelt
Prisen inkluderer brug af værktøj på de grundlæggende kurser. Det er tilladt at medbringe egne materialer, og der er mulighed for at købe de materialer, du får brug for under kurset, i vores butik i Ravsted >>

Værkstedet
Værkstedet, hvor de praktiske opgaver udføres, er indrettet i et stort, lyst lokale med en hyggelig atmosfære, der indbyder til kreativ udveksling blandt deltagerne. Hver arbejdsstation er udstyret med det nødvendige værktøj og maskiner. Der er tildelt en fast arbejdsstation til hver deltager, så hvis et smykke ikke bliver helt færdigt, kan man lade det ligge til dagen efter. Det er tilladt at arbejde videre i værkstedet på egen hånd efter endt undervisning, hvilket ofte resulterer i hyggelige aftener og idéudveksling mellem kursisterne.

Praktisk information

Kurserne bliver gennemført med minimum 7 deltagere og vi forbeholder os ret til at aflyse kurser, hvis dette bliver nødvendigt pga. manglende interesse eller sygdom af underviser.

Ca. 14 dage før kursets start vil du få tilsendt informationsbrev og deltagerliste.

Afmelding eller udeblivelse

Hvis du er nødt til at melde afbud til et kursus, beder vi dig give os besked snarest muligt. Ved framelding senere end 14 dage før kursusopstart, refunderes kursusbeløbet ikke. Det gælder også ved sygdom.

Meldes der afbud tidligere end de 14 dage refunderes 75% af kursusbeløbet.

Spørgsmål til et kursus eller din kursustilmelding er du altid velkommen med.
Send en e-mail til hg@smykkekursus.dk eller ring på nummer +45 7464 7628 mandag-fredag mellem kl. 08.15 – 16.00

Vagttelefon
Under dit kursus ophold i Ravsted kan du træffe en medarbejder på følgende telefonnummer +45 30 57 84 23

Mød din underviser

Din underviser er Karen Hørmann.

Har du set disse produkter?

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0