SMYKKETEKNIK 3 | 29.03-31.03.2023

På dette kursus arbejder vi videre med de teknikker fra grundlæggende smykketeknik 1 og 2. Du vil lære flere teknikker og metaller at kende, samtidig med du trinvis arbejder dig igennem en designproces fra inspiration og idé, til skitser og modeller og frem til et færdigt smykke i ædelmetal.

2.640,00 kr.

12 på lager

Beskrivelse

På kurset får du indblik i guldsmedehåndværket. Vi kommer omkring forskellige loddeteknikker bl.a. lodning af hule emner, lodning lag på lag og lodning af flere forskellige metaller. Du lærer forskellige teknikker til dekoration og struktur på overflader bl.a. med punsler, stempler og fræsere. Vi fremstiller ringe, armbånd, vedhæng og brocher og tager udgangspunkt i arbejdet med 925S, men kombinerer det også med andre metaller bl.a. kobber, bronze og messing. Kurset består af en vekselvirkning mellem teori, demo af teknikker og række praktiske øvelser, så du får prøvet det hele af. På kurset kommer du til at lære omkring udvidet save, file, forme og loddeteknik – alt sammen noget der bruges i guldsmede- og smykkedesignerfaget. Vi arbejder os igennem designprocessens forskellige trin, lige fra inspiration til det færdige smykke, så du kan omsætte dine ideer til et unikt produkt. Vi arbejder med velkendte metaller som 925S, kobber, bronze og messing, men også med de ”nye metaller” argentium925 og titan, så du får et overblik over til hvad og hvor disse metaller er anvendelige.

Indhold:
Udvidet save, file, forme loddeteknik
Smykkedesign: designprocessens trin
Argentium: fusing, lodning, hærdning og overfladebehandling.
Titan: farvning med flamme og varme og kolde samleteknikker bl.a. nitning

Kurset er noget for dig hvis du

  • Har planer om at finde en læreplads eller søge ind på en uddannelse inden for guldsmedefaget eller smykkedesign
  • Vil gøre dig selvstændig med smykkedesign eller smykkefremstilling
  • Har kendskab til smykkefremstilling og vil udvide din horisont og lære nyt

Deltagerforudsætning
Grundlæggende smykketeknik 1 og 2 skal være gennemført eller have forudsætninger der svarer til indholdet beskrevet i grundlæggende smykketeknik 1 og 2. Er du under 18 år skal vi have en fuldmagt fra dine forældre.

Datoer:
Onsdag den 29. marts kl. 14.00 - 21.30. Vi mødes i kursistkøkkenet i hovedhuset.
Torsdag den 30. marts kl. 09.00 - 17.30
Fredag den 31. marts kl. 09.00 -  16.00. Afslutning med fælles udstilling og kaffe kl. 15.00 i kursistkøkkenet.

Generelt
Prisen er inklusive værktøj (ikke bor og fræsere) og fællesmaterialer som slaglod, savklinger, smergelpapir, lim og fluss. Det er tilladt at medbringe egne materialer og der er mulighed for at købe materialer du får brug for undervejs i kurset i vores butik i Ravsted >>

Værkstedet
Værkstedet hvor de praktiske opgaver bliver udført, er indrettet i et stort lyst lokale med hyggelig atmosfære, som indbyder til kreativ udveksling deltagerne imellem. Arbejdspladserne er alle udstyret med det nødvendige værktøj og maskiner. Hver deltager får sin egen faste arbejdsplads, så skulle et smykke ikke blive helt færdigt kan man lade det ligge til dagen efter. Det er tilladt at arbejde videre i værkstedet på egen hånd efter endt undervisning, hvilket ofte fører til hyggelige aftener og ide udveksling mellem kursisterne.

Praktisk information

Kurserne bliver gennemført med minimum 7 deltagere og vi forbeholder os ret til at aflyse kurser, hvis dette bliver nødvendigt pga. manglende interesse eller sygdom af underviser.

Ca. 14 dage før kursets start vil du få tilsendt informationsbrev og deltagerliste.

Afmelding eller udeblivelse

Hvis du er nødt til at melde afbud til et kursus, beder vi dig give os besked snarest muligt. Ved framelding senere end 14 dage før kursusopstart, refunderes kursusbeløbet ikke. Det gælder også ved sygdom.

Meldes der afbud tidligere end de 14 dage refunderes 75% af kursusbeløbet.

Spørgsmål til et kursus eller din kursustilmelding er du altid velkommen med.
Send en e-mail til hg@smykkekursus.dk eller ring på nummer +45 7464 7628 mandag-fredag mellem kl. 08.15 – 16.00

Vagttelefon
Under dit kursus ophold i Ravsted kan du træffe en medarbejder på følgende telefonnummer +45 30 57 84 23

Mød din underviser

Din underviser er Karen Hørmann.

Har du set disse produkter?

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0