Billeder af bygninger og lokaler og lidt historie

Kom på kursus i Ravsted.

Ravstedhus blev grundlagt som kursusvirksomhed i 1987 af Flemming G. Sørensen i Ravsted, midt i det smukke Sønderjylland. Dengang lå vægten på formidling af viden i form af kurser inden for stenslibning, støbning og smykkefremstilling, samt salg af materialer, værktøj, tilbehør til kursister.

Ravstedhus har omdrejningspunkt i Ravsted med kontor, bogholderi, indkøbs-, salgs- og marketings­afdeling, samt lager og pakkeri. I 90’erne foregik det meste af salget via butikken i Ravsted, telefonsalg og postordrer via katalog. I 2004 gik Ravstedhus’ første webshop i luften og størstedelen af salget forgår nu via e-handel.

Kurser i smykkefremstilling er stadig en vigtig del af forretningen. Værkstederne i Ravsted har i starten af 2015 fået et ansigstløft og forefindes nu i multihusets lokaler. Ravstedhus er således blevet et dynamisk univers fra idé til færdigt smykke og en af landets betydeligste leverandør af værktøj, maskiner, sten, perler og ædelmetaller til smykkebranchen i Danmark og Norge.

Billeder fra grundlæggende kurser

Vores grundlæggende kurser smykketeknik 1, smykketeknik 2 og GT med tid.

Grundlæggende smykketeknik 1 er tilrettelagt for begyndere og folk med kun lidt kendskab til sølvarbejde, som gerne vil have en grundlæggende indføring i materialer og teknikker.
Formålet med kurset er, at gøre dig i stand til at fremstille enkle smykker og give inspiration til din designproces.
Er du ny inden for smykkefremstilling anbefaler vi at starte med grundlæggende smykketeknik 1, for at få en god basisviden om guldsmedeværktøj, teknikker og ædelmetaller.
Kurset afholdes 4 gange om året. Kurset er meget populært og venteliste kan forekomme.

På grundlæggende smykketeknik 2 går vi i dybden og arbejder videre med forskellige smykketeknikker og du får indblik i guldsmedhåndværket.
Vi kommer omkring forskellige loddeteknikker bl.a. lodning af hule emner, lodning lag på lag og lodning af flere forskellige metaller. Du lærer forskellige teknikker til dekoration og struktur på overflader bl.a. med punsler, stempler og fræsere.
Vi fremstiller ringe, armbånd, vedhæng og brocher og tager udgangspunkt i arbejdet med 925S, men kombinerer det også med andre metaller bl.a. kobber, bronze og messing.
Kurset afholdes 2 gange om året.

Udfold dig kreativt, lær noget nyt og fordyb dig i smykkefremstilling – helt uden stress.
På grundlæggende teknik med tid giver vi dig et indblik i lodning, formning, savning og filning, så du kan fremstille enkle smykker i sølv.
Kurset er velegnet til dig som fx er udfordret af sygdom, stress eller angst, som gør at indlæring til tider kan være svær. Vi bruger den tid der er nødvendig på at lære en ny teknik, og differentierer undervisningen så vi kan hjælpe den enkelte deltager på hvert sit niveau.

 

Billeder fra Art Clay Silver og kobber kurser

En helt særlig ler.

Art Clay Silver, også kaldet sølv-ler, er en særlig ler, som indeholder fint støv af rent sølv. Det er et smidigt og formeligt, vandholdigt materiale, som omdannes til rent 999/- sølv, når det brændes. Når du brænder leret med en gasbrænder, opløses bindemidlet, og der er kun det rene sølv tilbage.
Art Clay Silver kan overfladebehandles som traditionelt sølv og er velegnet til forgyldning, Keum Boo og emaljering. Leeret kan kombineres med sten, glas, keramik og porcelæn.

Bronzeler er et blødt og smidigt metal, der er efter tørring og brænding i ovn får en flot gylden farve, der minder om guld. Det er nemt at bearbejde og kan anvendes til såvel smykker som små objekter og skulpturer. Består af 90 % kobber og 10 % tin.
Kobber er et fantastisk materiale og er særdeles velegnet til at lave flotte ting til pynt og dekoration.
På kurset ART CLAY xxx afprøves en række forskellige teknikker og der arbejdes både med tyndt kobberfolie og lidt kraftigere kobberplader samt kobbertråd i forskellige tykkelser. På kurset lærer du at klippe, save, forme og slibe og samle samt lodde på emner, hvor der er behov for det.  Forskellige overfladebehandlinger afprøves på emnerne. Der fremstilles emner, der kan bruges til pynt, måske til jul og til dekoration samt udsmykning af hus og have året rundt.

 

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0