SMYKKEKURSUS | GULDSMEDENS TEKNIKKER 1 | 08.09-10.09.2023

På dette kursus arbejdes der i ædelmetaller med forskelligt værktøj som save, file, knopstempler og loddeudstyr, og der lægges stor vægt på god kvalitet og hvordan du laver dine smykker, så de kan fortælle deres historie gennem mange generationer. På kurset får du en grundlæggende forståelse for guldsmedeteknikker, hvorfor man gør tingene på en bestemt måde og hvordan man undgår at lave tidskrævende fejl.
Undervisningen er sammensat af både teori og praktiske øvelser, og der er altid hjælp at hente ved vores kyndige underviser.

2.640,00 kr.

11 på lager

Beskrivelse

På dette kursus giver vi dig en forståelse for guldsmedens teknikker, hvorfor gør vi det vi gør. Vi gennemgår forskellige teknikker og ser på guldsmedens arbejdsforhold og arbejdspladsens indretning. Der undervises i og udføres 3 opgaver som alle er med til at dygtiggøre dig i de grundlæggende teknikker.

Opgave 1
- Hulring med og uden inderbånd.
Vi fremstiller en unik hulring, både med og uden inderbånd, og kommer omkring forskellige loddeteknikker, bl.a. lodning lag på lag, og kigger på det værktøj der bruges i denne opgave.

Opgave 2 - Terning
Vi laver en terning efter mål, for at øve os på at save, lodde og file. I den forbindelse kigger vi også på guldsmedens arbejdsplads, værktøj og den optimale brug af værktøjet.

Opgave 3 - 2 rondeller med udsavning
Vi lægger i denne opgave vægt på savning, buening og lodning, når vi fremstiller 2 rondeller, hvoraf den ene formes til en halvkugle med knopstempler og de bagefter loddes sammen.

Kurset er noget for dig hvis du:

  • Vil have en grundig forståelse for guldsmedens teknikker
  • Gerne vil arbejde med smykkefremstilling
  • Vil nørde med teknikker så du altid får det bedste resultat

Deltagerforudsætning
Der kræves ingen faglige forudsætninger for at deltage i kurset. Er du under 18 år er der visse maskiner og teknikker du ikke må benytte.

Datoer
Fredag den 08.09.2023 kl. 14.00 - 21.30. Vi mødes i kursistkøkkenet i hovedhuset.
Lørdag d.en 09.09.2023 kl. 09.00 - 17.30.
Søndag den 10.09.2023 kl. 09.00 - 16.00. Afslutning med fælles udstilling og kaffe kl. 15.00 i kursistkøkkenet.

Generelt
Prisen er inklusive brug af værktøj (ikke bor og fræsere) og fællesmaterialer som slaglod, savklinger, smergelpapir, lim og fluss. Det er tilladt at medbringe egne materialer og der er mulighed for at købe materialer du får brug for undervejs i kurset i vores butik i Ravsted >>

Værkstedet
Værkstedet hvor de praktiske opgaver bliver udført, er indrettet i et stort lyst lokale med hyggelig atmosfære, som indbyder til kreativ udveksling deltagerne imellem. Arbejdspladserne er alle udstyret med det nødvendige værktøj og maskiner. Hver deltager får sin egen faste arbejdsplads, så skulle et smykke ikke blive helt færdigt kan man lade det ligge til dagen efter. Det er tilladt at arbejde videre i værkstedet på egen hånd efter endt undervisning, hvilket ofte fører til hyggelige aftener og ide udveksling mellem kursisterne.

Praktisk information

Kurserne bliver gennemført med minimum 7 deltagere og vi forbeholder os ret til at aflyse kurser, hvis dette bliver nødvendigt pga. manglende interesse eller sygdom af underviser.

Ca. 14 dage før kursets start vil du få tilsendt informationsbrev og deltagerliste.

Afmelding eller udeblivelse

Hvis du er nødt til at melde afbud til et kursus, beder vi dig give os besked snarest muligt. Ved framelding senere end 14 dage før kursusopstart, refunderes kursusbeløbet ikke. Det gælder også ved sygdom.

Meldes der afbud tidligere end de 14 dage refunderes 75% af kursusbeløbet.

Spørgsmål til et kursus eller din kursustilmelding er du altid velkommen med.
Send en e-mail til hg@smykkekursus.dk eller ring på nummer +45 7464 7628 mandag-fredag mellem kl. 08.15 – 16.00

Vagttelefon
Under dit kursus ophold i Ravsted kan du træffe en medarbejder på følgende telefonnummer +45 30 57 84 23

Mød din underviser

Din underviser er Jørgen Meincke

Har du set disse produkter?

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0